6.12.2008

Güneş enerjisi

Güneş Enerji Sistemleri Gün isi

Güneş enerjisi, güneşten gelen ve hiçbir işletme masrafı olmayan bedava bir enerji kaynağı olduğu gibi aynı zamanda çevre dostudur. Zira zaten güneş ışınlarına gün boyu maruz kalan dünyamızda fosil yakıtlar sayesinde elde edilen enerjilere nazaran hiçbir şekilde çevre kirliliği ve atık ortaya çıkmamaktadır. Erciyes Güneş Enerji Sistemleri olarak bizler de bu anlamda sizlere doğal, temiz ve ucuz bir enerji kaynağı olan güneşi kullanan sistem çözümleri sunuyoruz. İmalattan montajına kadar her aşamada kaliteyi ve güveni sunuyor olmamız da bu doğal enerjiyi kullanırken daha rahat ve huzurlu olmanızı sağlıyor. Gün isi

GÜNES ENERJISI SISTEMLERININ MONTAJI

1- Kollektör egimi önceden tespit edilip, sistem sehpasi buna göre dizayn edilmelidir. kollektörün egimi dört mevsim kullanilacak sistemler için, bölgenin enlemine esittir. Türkiye için bu deger 36° ile 42° arasinda degisir. Yaz kullanimi için bu egim -15° , kis kullanimi için ise +15° fazla olmalidir.

Örnek olarak Antalya'nin enlemini 36° aldigimizda yil boyu çalisacak bir sistemde kollektörler yatay ile 36° açi yapacak sekilde sadece yazin çalisacak sistemlerde kollektörle 21° açi ile sadece kis aylarinda çalisacak bir sistemde kollektörler 51°'lik açi ile yerlestirilmelidir.

2- Kollektörler mümkün oldugu kadar güneye yönlendirilmelidir. Dogu-bati yönlerinden birine 15° dönük oldugunda üretebilecegi sicak su miktarinda önemli bir farklilik olmaz. Genelde sicak su kullanimi aksam ve gece saatlerinde oldugu için, kollektörlerin güneyden batiya dogru 15°'lik açi ile yerlestirilmesi tavsiye edilir.

3- Sistemin havasi mutlaka alinmalidir.

4- Soguk su girisine çekvalf konulmalidir.

5- Kollektörler birbirlerine yandaki sekilde verildigi gibi kollektörden kollektöre geçisli seri baglanti yapilmasi halinde 3 kollektörden fazla kullanmak dogru degildir. Fazladan baglanan kollektörlerin sicak su üretimine katkisi azalir.

6- Kollektörler birbirine paralel baglanirken, dagitma boru çapi uygun olmalidir. Bu tür baglantida kollektörlerin yan yana baglanmasinda sayi sinirlamasi yoktur.

7- Çok sayida kollektörler arka arkaya yerlestirilirken birbirini gölgelemesi için gölgeleme mesafesi birakilmalidir. Bu mesafe kollektörlerin uzunlugu ve kollektörün yatay ile yaptigi açiya baglidir.

8- Dogal sirkülasyonlu sistemlerde; montaj yapilacak kollektörlerler, depo arasindaki yükseklik farki 15-25 cm olmaktadir.

9- Esanjörlü sistemlerde depolar yerlestirilirken sistem sehpasi teraziye alinmalidir.

10- Sistemin kapali devre bölümünde en az ¾ boru kullanilmalidir.

11- Baglanti borulari kesinlikle izole edilmelidir.

Burada Ser-Gün kullanıcılarının sıkça sorduğu soruların bazıları bulunmaktadır.

  1. Güneş Enerji Sistemi Ne kadar Sürede Kendini Amorti Eder ?

  2. Güneş enerjisinin belli başlı kullanım alanları nerelerdir?

  3. Güneş enerji sistemini yıl içinde ortalama kaç ay kullanabilirim?

  4. Sistemleriniz sadece güneşin olduğu vakitlerde mi sıcak su sağlıyor?

  5. Sistemlerinizin fayda-zarar yönünde doğa ile ilişkisi nedir?

1. Güneş Enerji Sistemi Ne kadar Sürede Kendini Amorti Eder ?

Sistemlerimizin amorti süresi ortalama bir yıldır. Bu süre, kullanılan yakıt cinsine göre değişiklik gösterebilir (Odun, Kömür, Lpg, Elektrik vb…).

Belli bir süre sonunda kullanıcı suyunu ücret ödemeden ısıtacaktır.

2. Güneş enerjisinin belli başlı kullanım alanları nerelerdir?

a. Konutlar

b. Apartmanlar ( merkezi sistem )

c. Havuz ısıtması

d. Ticari işletmeler;


  • Otel

  • Hastane

  • Yemekhane

  • Akaryakıt istasyonları

  • Fabrikalar...

3. Güneş enerji sistemini yıl içinde ortalama kaç ay kullanabilirim?

Güneş enerjisi sistemleri, sahil bölgelerinde ortalama 10–11 ay, iç bölgelerde ise ortalama 8–9 ay verimli bir şekilde kullanılabilir.

4. Sistemleriniz sadece güneşin olduğu vakitlerde mi sıcak su sağlıyor?

Türkiye fazla güneş alan bir ülkedir. Bunun için ülkemizin büyük bir bölümünde güneş enerjisi ile su ısıtılabilir. Örneğin, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Uşak gibi şehirlerde veya Almanya gibi Türkiye'ye göre çok daha az güneş alan bir ülkede dahi güneş enerjisi sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır.

5. Sistemlerinizin fayda-zarar yönünde doğa ile ilişkisi nedir?

Sistemlerimizde kullanılan yalıtım malzemeleri hariç diğer malzemeler % 100 geri dönüşümlüdür. Güneş enerjisi sistemleri doğa dostudur, Bu sistemlerle yakıt kullanımını azaltıldığı için CO2, CO, SO2, NOx gibi zehirli gazların çıkışı önlenir.

5.12.2008

Autovermietung Antalya

Wenn man alle mögliche Wahlen für eine Autovermietung Antalya, sind Lose Sachen anmeldet oder nachforscht, solltest du im Verstand halten. Offensichtlich wünschst du das preiswerteste Mietmögliche. Du kannst dies tun, indem Sie viele Wahlen nutzen, die nicht häufig von den Mietfirmen gefördert werden.

Jedoch indem Sie diesen Spitzen folgen, solltest du dich garantieren eine Miete, die viel preiswerter als ist, was dir das erste mal veranschlagen wirst.

Erstens kannst du einen viel besseren Preis normalerweise erhalten, indem Sie gut im Vorsprung vor deiner Reise mieten. Dieses bearbeitet die gleiche Weise wie mit einer Fluglinie Miete. Firmen möchten wissen, daß ihre Ausrüstung benutzt wird und wie so, häufig hohe Prozentsatzdiskonte gerade anbieten, um sicherzugehen, daß Autos nicht auf dem Los sitzen, das kein Einkommen erwirbt.

Benennen und fragen, ob sie Vorautovermietungdiskonte anbieten und sogar ihre Web site ausüben. Dieses ist besonders zutreffend, wenn du in einer niedrigen Verkehr Jahreszeit aufhebst, aber beabsichtigt, in einen hohen Verkehr einer zu reisen.

Airfare Aufstellungsorte haben häufig sehr gute Abkommen auf Mietautos und erlauben dir, Paketabkommen zu bilden und Kosten auf beiden zu speichern. Noch einmal das Netz überprüfen. Preisvergleich Aufstellungsorte sind allgemein und können tiefe Diskonte häufig anbieten.

Du solltest das kleinste Auto immer mieten, das deine Bedürfnisse erfüllt. Dieses ist etwas, welches die meisten Leute nicht verwirklichen, aber die Preisunterschiede zwischen gleichmäßigem ein kleines und midsize Auto kann sehr groß sein. Manchmal außerdem, beendest du oben mit einem freien Aufsteigen wegen der Mängel, aber du speicherst immer auf dem Preis

Aus irgendeinem Grund ist eine volle Woche häufig preiswerter als fünf Tage. Dieses ist kein logisches sinnvoll, aber ist etwas, das du in überprüfen solltest.

Immer achtgeben, daß Sie Aufsammeln- und Rückkehrzeiten koordinieren, also wirst du nicht für einen Extratag aufgeladen. Das selbe trifft auf dein Gasniveau zu. Stellst du Rückhol es mit der gleichen Menge du nach links mit sicher. Es ist preiswerter, einige Extragallonen in versehentlich zu werfen als zahlen die lächerlichen Zusatzgebühren für das Zurückbringen sie zu wenig gefüllt.

Zuletzt stellst du Anruf jede Firma sicher, die du finden kannst. Es ist häufig einfach, den faulen Ausweg und Buch mit der ersten Firma zu nehmen, die Angebote du eine angemessene Rate.

Dieses ist der größte Fehler, den du jedoch machen kannst, wie, sobald du einen preiswerten Anführungsstrich hast, es kann zum Weasel einfacher sein veranschlägt besser von den Konkurrenten, selbst wenn du nicht diese Art von Sachen tun magst sie dich speichern kann eine Menge Geld und zu tun recht ist einfach. Gutes Glück und glückliches Fahren! Rent a car Antalya